Wat je verder ook van McDonald’s vindt, efficiënt is de keuken er zeker.
Een van de belangrijkste redenen voor een bezoekje aan de McDonald’s is voor veel klanten de bereidingssnelheid. Binnen 50 seconden ligt er een hamburger op je dienblad.
De keuken van de restaurantketen is er zo op ingesteld dat alles op de seconde en centimeter zo efficiënt mogelijk verloopt.
Efficiëntie op de vierkante centimeter
De gevouwen hoekjes op de cheddarkaas zijn bijvoorbeeld zo’n minuscuul, maar onmisbaar detail dat ervoor zorgt dat de procedure vlekkeloos verloopt. Door de hoekjes kunnen de keukenwerknemers de plakjes sneller van het stapeltje pakken tijdens het ‘dressen’ van de hamburger.
Ook doet de keuken veel met big data. Op een scherm in de keuken is te zien hoeveel er per dag, per uur en zelfs per kwartier van welk product nodig is. Dat wordt berekend op basis van data uit het verleden.
Zijn er in voorgaande jaren op de vierde vrijdag van oktober om 15:30 gemiddeld vier Big Macs besteld? Dan worden deze alvast bereid. Dat anticiperen gaat behoorlijk accuraat: uiteindelijk gooit McDonald’s naar eigen zeggen in het filiaal van Hoorn slechts 1 procent van zijn voorraad of klaargemaakte maaltijden weg.